04.08.2013

Objavljena je znatno unaprijeđena i poboljšana verzija 2.0 GNSS konvertera. Postojeći licencirani korisnici verzije 1.0 trebaju samo iskopirati novu verziju preko stare i program će automatski prepoznati staru licencu te mogu koristiti novu verziju bez ikakve nadoplate. Cijena programa je i dalje 500 kuna. Program se besplatno može testirati 5 dana. Kupnja se obavlja unosom podataka preko opcije Zahtjev za licencom gdje na mail automatski dobijete ponudu za plaćanje. Nakon primitka potvrde plaćanja licenca se dobije u roku nekoliko sati. Pregled mogućnosti možete vidjeti ovdje.


9.08.2013

Atributni blok DT (detaljna točka možete preuzeti ovdje.
Template datoteku za eksport koordinata iz CAD-a preko naredbe ATTEXT možete preuzeti ovdje


14.08.2013

Dovršen je i objavljen program DXF konverter. Riječ je o programu koji koordinatni ASCII zapis pretvara u univerzalnu DXF datoteku verzija 12. Program je napravljen sukladno najnovijoj Zbirci kartografskih znakova. Podaci o točki su u atributnom blok obliku kojeg je lako ponovno eksportirati u koordinatni oblik za daljnju obradu. Ovo je zgodna opcija za pripremu koordinata za iskolčenje kao i za promjenu kodova sukladno tehničkim specifikacijama za daljnu obradu u programu GNSS konverter. Program besplatno radi 5 dana, a nakon toga potrebno je kupiti licencu koja ima cijenu od 300 kuna. Program možete preuzeti ovdje.


24.08.2013

Osvježene su upute za TOPCON GNNS prijemnike sa terenskim programom MAGNET FIELD.
MAGNET FIELD je napredni TOPCON-ov program koji omogućuje rad sa CROPOS online korekcijama.
Sve verzije konvertera su unaprijeđene da reverzno iz uredski kodiranih koordinatnih datoteka pročitaju kodne informacije o vrsti točke i načinu stabilizacije točaka te ih iskoristi kod generiranja GNSS VPPS zapisnika.
Ispravljen je bug u DXF konverteru.


1.09.2013

Ispravljen bug u svim verzijama kod generiranja GNSS VPPS zapisnika. Potrebno samo iskopirati novu verziju preko stare.


18.12.2013

Objavljena poboljašana verzija GNSS konvertera...


16.02.2014

Objavljena dva besplatna nova programa u web izdanju - TOČNOST95 i REDUKCIJA DULJINA.